Udskriv

Ærø 2011 - LANDSKAMP

Skrevet af Thomas Pipper d. .

Landskamp Ærø
Landskamp Ærø
Dystre meldinger om brunalger, og en lang vinter. Trods relativt koldt vand. Trods manglende fangster, så kan intet stoppe vores tur!

Et helt år var gået og troen på at netop i år, skulle være året hvor vi kunne fravriste dem pokalen. Men lad mig straks runde den af: Æh æh makker….du kan godt tro om igen. Trods manglende fisk på turen, kunne specielt en ihærdig og skrap jyde hive nogle rigtigt flotte eksemplarer af Salmo trutta op af vandet omkring Ærø, endda i 2 særdeles store vejrmodsætninger. Mere om dette senere.

Som sædvanligvis drog de fleste afsted torsdag med den første morgenfærge fra Svendborg. Et altid hyggeligt gensyn med jyderne, samt livlig snak og interne drillerier. Vi var 4 som var taget derover aftenen i forinden. Vi havde fisket ”Haven” igennem, hvor det lykkedes en tysker at lande en slank men blank fisk på 68 cm. Tyskerne skulle være der i 14 dage og på det tidspunkt fisket i 3 dage og kun fået en UM´er. Hmmmm, vi satte vores lid til at det var deres manglende fisketeknik der gjorde det udslag. Selv mærkede vi intet.

Torsdag morgen var flot og solrig men til trods for mange kast og forskellige fluer blev det kun til nogle få ”hug” på Blakstensodde området. Vi mødtes med alle folkene hjemme på Søbylyst hvor alle straks ”trak” i deres fiskeoutfit, som også skulle være deres faste beklædning de næste 3-4 dage. Rigtigt mange fiskepladser blev besøgt i løbet af dagen og status ved ”fyraften” var……0 fisk over målet. Et par UM´er var det dog blevet til, men sløjt var det alligevel, når man ellers kender til øens mange fisk.

Torsdag aften/nat kom den varslede vind så. Vinden var af en vestlig retning, så rigtigt mange pladser blev ødelagt rent fiskemæssigt, da vandet forvandlede sig en ”Cafe Latte” lignende substans. Trods ringe odds klemte alle mand på men troen ebbede stille og roligt ud, på at en ørred skulle fare vildt og komme ind i nærheden af netop vores fluer. Se netop der udfoldede den gode Mik Norman sig ved at kroge og lande en flot fuldfed havørred på 64 cm og 2,9 kg. Kim, Lars og Mik var gået ned under skrænterne øst for ”Drejet”, hvor det endnu var muligt at fiske i relativt klart vand. På et smalt tangbælte havde han fået et hug efter blot et par indtag og først da fluen er næsten helt indtaget, vender en fisk og tager hans rejeflue.

Som så ofte før kom Jyderne i spidsen i landskampen og denne gang i øvrigt på en fin fisk, som næsten tangerede sidste års største fisk…..i øvrigt også fanget af Mik. Hurtigt svarede FV dog igen, hvor Michael kunne genudsætte en fisk på 49 cm.
Vinden tager til henover eftermiddagen og trætheden begynder at melde sig i begge lejre. Vejrudsigter ses på både mobiltelefoner og TTV, da vejret skulle være af en bedre slags om lørdagen…..ikke til at forstå når man stod og næsten blev blæst omkuld på terrasserne oppe i 2. sals højde.

Ikke desto mindre var det en kendsgerning at vinden havde lagt sig MEGET i løbet af natten og nu var kysterne, rent vindmæssigt, fiskebare alle steder dog havde vinden gjort at vandet stadig var meget uklart. Den østlige del af Ærø stod derfor for skud og trods en ihærdighed udover det sædvanlige kom der ikke nogen fisk på land. Kim P havde dog kontakt med en mindre fisk lidt øst for Drejet, men ellers en klar 0-bon til alle mand. Om eftermiddagen havde Kim P et par mindre fisk på land, men det var mindre fisk og disserøg da også af igen.

Da vinden efterhånden havde lagt sig totalt og sigtbarheden i vandet nu var acceptabelt blev flere pladser afprøvet. På Vitsø (pladsen som sidste år gav Mik en flot fisk) gjorde at vi alle stort set holdt for at tilbringe de sidste timer sammen, rent fiskemæssigt. De fleste af os stod henne på pynten omgivet af tyskere, som sjældent forstår det danske etiske kystfiskeri, hvorimod Mik blev sat af i bugten længere mod nord.
Ikke længe efter at han er påbegyndt sit fiskeri, ser han en mindre ”ring” i vandet blot 6-7 m ude. Han kaster til området 2 gange men får intet resultat ud af det, hvorefter han lægger et kast vinkelret ud fra kysten, hvilket straks efter kvitteres med et ordentligt rusk og en stor ørred som springer helt fri af vandet 7 gange inden den ender sine dage et godt stykke op på stenene.

Mik Norman, fiskeriet svar på hvad Zinedine Zidane, Lionel Messi og Christiano Ronaldo er for fodbolden tilsammen, har igen støvet en rigtigt flot fisk op. Her går vi alle og sukker om fisk (også gerne store fisk) men også om at se nogle fisk, hvor april måned burde være der, hvor man så en masse jagende fisk, også sker dette netop for ham. Tænk kun at fange 4 fisk, fordelt på 12 mand og så være den der tager 2 fisk på hhv 64 og 66 cm……..det er godt nok flot. Super respekt Mik……….til næste år kan du have dit eget ”hold” og stadig udfiske os alle!!!!!

Afgørelsen på landskampen var nu definitiv, hvis man ellers havde troet at FV kunne overraske og trods lidt morgenfiskeri søndag, kom der ikke flere fisk på land.

For 8-9-10 eller 20. gang rendte jyderne igen med pokalen...
Godt gået gutter og vi fra FV takker for endnu en omgang ydmygelse.

Praktisk info:
Overnatning i flotte lejligheder: www.sobylyst.dk
Ærøfærgerne: www.aeroe-ferry.dk

Begivenheder

Seneste artikler


Warning: Creating default object from empty value in /var/www/kystfluefiskeren.dk/public_html/modules/mod_zaragozalatestnews/helper.php on line 146

Warning: Creating default object from empty value in /var/www/kystfluefiskeren.dk/public_html/modules/mod_zaragozalatestnews/helper.php on line 146

Warning: Creating default object from empty value in /var/www/kystfluefiskeren.dk/public_html/modules/mod_zaragozalatestnews/helper.php on line 146

Warning: Creating default object from empty value in /var/www/kystfluefiskeren.dk/public_html/modules/mod_zaragozalatestnews/helper.php on line 146
#Kunena img { max-width: 640px !important; }