Udskriv

Afslutningstur 2012

Skrevet af Michael Jørgensen d. .

2012-09-28_14.29.26-1
2012-09-28_14.29.26-1
Jan Damslev havde talt godt om Samsø.

Specielt i sensommeren/tidligt efterår, hvor det ifølge hans beretninger fra 2011, vrimler med havørred, makrel og multer.Så klubben besluttede hurtigt, at afslutningen skulle tilbringes på Samsø den sidste weekend i september. Jan, Jesper og Michael tog den sidste færge onsdag aften, for at få en dag ekstra at fiske i, mens resten af slænget kom med den sidste færge torsdag aften. Vi skulle bo her http://www.feriepartner.dk/sommerhuse/sommerhus-716-18/

Torsdag morgen stod vi op til en god søndenvind, så under morgenmaden, blev der lagt planer for formiddagens fiskeri. Vi ville lægge ud med et godt stenet stræk nord for Kolby Havn, hvor bølgerne ville rulle langs kysten og forhåbentlig lokke nogle fisk på ædetogt i det grumsede vand. Da vi ankom til pladsen, så det helt rigtigt ud. Vi måtte dog erkende at vi ikke havde taget højde for drivende ålegræs. I stort set hver eneste kast havde vi græs på fluen. På trods af ihærdigt fiskeri i en times tid og en enkelt halvmeter havørred som forsøgte at spise Michaels HS, måtte vi give op.

I stedet valgte vi at tage til strækket til højre for Sælvig havn, hvor der var læ for vinden. Vi gik på  sandrevlen og kunne fiske ud over fin mørk bund. Der var dog ingen fisk der ville lege med os. Michael valgte at ringe til Morten Storr, som havde anbefalet denne plads, da han tidligere har haft godt fiskeri her. Morten kunne fortælle at der skulle fiskes fra den første pynt ved havnen. Og ganske rigtigt, for der var fisk næsten overalt på et stræk på ca. 200 meter. Følgere, tabte fisk og et par stykker i hånden blev det til for Michael. Jan og Jesper måtte lige deltage inden vi skulle hjem til en gang frokost. Jan nåede at få en lille havørred inden vi kørte.

Efter frokost kørte vi til Langdalen, hvor der var fine dønninger som rullede langs kysten og en fin vind som hjalp til lange kast. Jan og Jesper valgte at gå helt ud til pynten til venstre. For Jesper var det det helt rigtige valg. I et af de første kast fik han nemlig en fin fisk på 64 cm og var hermed formand i klubben. Men hvor længe ville den titel holde?

Michael, som jo er ved at være en ældre herre, valgte at spare på kræfterne og undgå den lange gåtur, så  han fiskede fra P-pladsen og nordover. Og hvilken god idé. Allerede i de første kast var der fisk som huggede fluen helt inde under land. Det blev dog kun til en enkelt i hånden, selvom flere fulgte fluen, deriblandt en stor farvet som lige nåede at stikke hovedet over vandet i et forsøg på at nå fluen. Efter en kaffepause blev der gået til vaflerne. På et stræk over 3-400 meter vrimlede det pludselig med hugvillige fisk i alle størrelser. Små blanke omkring målet og en del fisk over halvmeteren. Michael så også flere fisk i 3 kilos klassen, men som ikke blev hængende. I alt fik han 12 fisk i hånden samt omkring 8-10 tabte og en del følgere. Sikke et bonanza fiskeri efter en ihærdig indsats i brændingen og mange kast er Michael godt brugt og kan nyde kaffen mens han venter på at Jan og Jesper kommer tilbage. De havde desværre ikke fanget yderligere.

Senere torsdag aften da Peter, Martin og Thomas var ankommet med den sidste færge og havde pakket ud, var det tid til øl, vin og gang i raflebægrene. Der skal jo penge i klubkassen…  Men vi er jo seriøse fluefiskere, så da vi skulle tidligt op, røg vi allerede til køjs inden 1tiden.

Efter en tidlig morgenmad kørte vi til forskellige pladser som var mulige at fiske i sydvestenvinden. Langdalen skulle jo selvfølgelig prøves igen pga det gode fiskeri dagen før. Andre tog til Lilleøre for at fiske badekarrene og de mørke pletter som findes her. Ved Lilleøre fik Martin et par fisk med største på  58 cm. Langdalen skulle endnu engang vise sig fra sin bedste side. Laursen fik flere fine fisk med et par stykker over halvmeteren. Michael havde tanket energi og fik også flere flotte fisk. Da Laursen og Jesper havde opbrugt deres energi lagde de sig til rette i det høje græs, for at kigge på himlen og lægge taktik. Umiddelbart var det måske en forkert strategi, for Michael fiskede på dette tidspunkt det gode stræk af, meter for meter, for at finde fiskene. Først blev det en halvmeter som blev lagt i græsset, for derefter at fiske videre nordpå. Kort efter fik han det tunge hug på HSeren. En rigtig god fisk væltede sig halvt ud af vandet og gik tungt fra side til side og kom nærmere og nærmere land. Pludselig blev det klare vand humusfarvet omkring fiskens hoved og kort efter kunne den trækkes på land. Det viste sig at fluen havde revet gællerne over og var stort set død. Ærgerligt for den store farvede hanfisk, som desværre ikke nåede til gydebankerne. Findes der en bedre måde at vække Laursen og Jesper på, end at fortælle Jesper at han ikke var formand mere. Fisken var i øvrigt 70 cm og blev vejet til 3,8 kilo. Havde måske ramt de 4 kilo hvis ikke blodet var strømmet ud fra den.

Thomas og Jan havde fisket forskellige pladser og fået flere fine fisk op til 56 cm.

Efter en god dag ved vandet, blev der hygget med vin og rødt kød ad libitum... Og selvfølgelig blev der spillet kort og raflet bagefter, for klubkassens skyld.

Lørdag var ikke optimal mht vinden. Vi kørte til forskellige pladser for at prøve lykken, men fik ikke det helt store ud af strabadserne. Enkelte fisk hist og pist og for Thomas, Jan og Michael blev det en svedig tur/retur Besser Rev.

Søndag tog Jan, Jesper og Thomas den tidlige færge hjem, så de kunne nå lidt ægteskabeligt samvær, mens Peter, Martin og Michael valgte at fiske videre på trods af en stadig drillende vind. Syd for Ballen Havn var det muligt at fiske og på revet var der en del fisk da strømmen løb rask til. Der var fisk til alle men Michael havde også en stor som tog fluen i en head and tail men blev desværre ikke kroget ordentligt.

En fiskerig og som altid hyggelig afslutningstur var slut og vi ser allerede frem til den næste som skal foregå på  Møn i http://www.moensklintresort.dk/?site=1&side=21&id=54

Begivenheder

Seneste artikler


Warning: Creating default object from empty value in /var/www/kystfluefiskeren.dk/public_html/modules/mod_zaragozalatestnews/helper.php on line 146

Warning: Creating default object from empty value in /var/www/kystfluefiskeren.dk/public_html/modules/mod_zaragozalatestnews/helper.php on line 146

Warning: Creating default object from empty value in /var/www/kystfluefiskeren.dk/public_html/modules/mod_zaragozalatestnews/helper.php on line 146

Warning: Creating default object from empty value in /var/www/kystfluefiskeren.dk/public_html/modules/mod_zaragozalatestnews/helper.php on line 146
#Kunena img { max-width: 640px !important; }